Pénteken (2013. március 22-én) volt a Szünzoológiai Szimpozium, ahol egy poszteren mutattam be Erdély korongatka kutatásának jelenlegi állapotát. Az elmúlt 3 hónap intenzív kutatásának köszönhetően 44 fajra emelkedett Erdély korongatkáinak a száma, ami majdnem a fele a teljes romániai faunának. 

Az eddigi adatok alapján számos endemikus, csak itt elő fajt található Erdélyben, amelyek sokszor itt többfelé elterjedtek és számos helyen megtalálhatóak. Sok a ritkának tekinthető faj, és kiemelhető a Trachytes nem, amelynek jelentősen sok faja él itt, és amelynek egy feltételezett kialakulási gócpontja lehet Erdély.

erdély.jpg

„A blog a TÁMOP 4.2.4.A/1-11-1-2012-0001 azonosító számú Nemzeti Kiválóság Program – Hazai hallgatói, illetve kutatói személyi támogatást biztosító rendszer kidolgozása és működtetése országos program című kiemelt projekt keretében valósul meg, az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával.”

A bejegyzés trackback címe:

https://talajzoo.blog.hu/api/trackback/id/tr505175126

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása