Neodiscopoma fajok Erdélyben

2014.04.04. 08:18

A Neodiscopoma génusz egy az egész világon elterjedt neme a korongatkáknak. Könnyen felismerhetően az erősen háti lemezről, amely középső részén kiemelkedik a környező területekről. Európában több faja is ismert, Erdély területéről csupán két fajt (Neodiscopoma splendida (Kramer, 1882) és Neodiscopoma pulcherrima (Berlese, 1903)) ismerünk. A N. splendida nagyon gyakori mindenfele megtalálható, míg a másik faj sokkal ritkább, mind Közép-Európában, mind a Balkán-félszigeten és mind Erdélyben is.N-splendida-map.jpg

N. splendida: a: dorzális nézete, b: előfordulásai Erdélyben.

 

n-pulcherrima-map.jpg

N. pulcherrima: a: dorzális nézete, b: előfordulásai Erdélyben.

 

„A blog a TÁMOP 4.2.4.A/1-11-1-2012-0001 azonosító számú Nemzeti Kiválóság Program – Hazai hallgatói, illetve kutatói személyi támogatást biztosító rendszer kidolgozása és működtetése országos program című kiemelt projekt keretében valósul meg, az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával.”

A bejegyzés trackback címe:

https://talajzoo.blog.hu/api/trackback/id/tr195911238

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása